Badmintonclub Raak’m heeft een jeugdafdeling met circa 25 jeugdspelers. Lid worden van de jeugdafdeling is mogelijk voor alle kinderen van 7 tot 16 jaar.

Jeugdleden spelen elke woensdag badminton van 18.45 uur t/m 20.00 uur in Sporthal De Twine in Grou.
Het speelseizoen loopt van eind augustus tot eind april. De exacte start- en einddatum van het seizoen verschilt per seizoen. Deze data worden op de website vermeld. Ook wordt vermeld wanneer de zaal gesloten is en er dus niet wordt gespeeld in verband met feestdagen of andere gelegenheden.

Als kinderen 16 jaar of ouder zijn, dan stromen ze door naar de senioren. Deze spelen ook op woensdagavond en wel van 20.00 uur t/m 22.30 uur

Training
De jeugdspelers worden in diverse groepen getraind. De trainers zijn Sanne en Soeris. Bij de training wordt rekening gehouden met de leeftijd, ervaring en ontwikkeling van de jeugdleden, en wordt van diverse spelelementen gebruikt gemaakt. Spelplezier staat hierbij voorop.
Paul en Elles (jeugdcommissie) zijn meestal bij de jeugdtraining aanwezig voor ondersteuning van de trainers en om eventueel informatie te geven aan jeugdleden en ouders.


Competitie voor de jeugd
Jeugdleden kunnen bij BC Raak’m meespelen in de jeugdcompetitie van de regio Noord.

De jeugdcompetitie in de regio Noord loopt van half september tot en met eind januari.

De competitie bestaat uit ten hoogste 14 wedstrijden (zeven thuiswedstrijden en zeven uitwedstrijden). De thuiswedstrijden worden gespeeld op zondag tussen 9.00–12.00 of 12.30 - 15.30 uur in Sporthal De Twine in Grou. De uitwedstrijden zijn of op zaterdag of op zondag. Inlichtingen over competitiespelen kunnen op de woensdagavond gesteld worden aan Paul en Elles.

Een competitieteam bestaat uit tenminste twee jongens en twee meisjes. Je speelt tijdens een wedstrijd, drie verschillende partijen, een singel, een dubbel en een gemengd dubbel. Totaal worden er in een wedstrijd 8 partijen gespeeld. Uitslagen en standen zijn terug te vinden via onze website -> 'competitie' !

Voor beginnende jeugdleden is er de mogelijkheid om competitie te kunnen spelen in een speciale startersklasse. Zodra er een team gevormd kan worden zal deze meedoen met de starterscompetitie. Deze competitie zal na de herfstvakantie starten en er zullen ongeveer 8 wedstrijden gespeeld worden, vier keer thuis en vier keer een uit-wedstrijd. Zo kunnen ook beginnende spelers ervaren hoe het is om wedstrijdjes te spelen tegen andere kinderen. Deze speciale starterscompetitie is om te leren, de regels zijn wat versoepelt.

Wil je eens een toernooi spelen, dat is ook mogelijk.
DPC (Drie Provinciën Circuit) begint vanaf februari weer, hier staat de indeling en de bijzonderheden over het DPC.