Kalender

wo sept 23, 2020 @18:45 - 20:00
Jeugdtraining
wo sept 23, 2020 @20:00 - 22:30
Senioren speelavond
wo sept 30, 2020 @18:45 - 20:00
Jeugdtraining
wo sept 30, 2020 @20:00 - 22:30
Senioren speelavond
wo okt 07, 2020 @18:45 - 20:00
Jeugdtraining
wo okt 07, 2020 @20:00 - 22:30
Senioren speelavond
wo okt 14, 2020 @20:00 - 22:30
Senioren speelavond
wo okt 21, 2020 @20:00 - 22:30
Senioren speelavond
wo okt 28, 2020 @20:00 - 22:30
Senioren speelavond
wo nov 04, 2020 @20:00 - 22:30
Senioren speelavond

BC Raak’m: Corona-protocol
Verantwoord samen sporten; met elkaar, voor elkaar.

Per: 18 augustus 2020

Vooraf:

Het Covid-19 virus heerst op grillige wijze en is serieus te nemen. Na een periode van stringente maatregelen heeft de Nederlandse overheid aan het begin van de zomer besloten tot een zekere mate van versoepeling. Daarin is ook ruimte gevonden om binnensporten voor jeugd en volwassenen weer mogelijk te maken. Maar dan wel onder duidelijke voorwaarden. Het RIVM heeft de toepasselijke normen gedefinieerd. Onze bond ‘Badminton Nederland’ heeft hier een nadere uitwerking aan gegeven voor onze badmintonsport en in haar voorgestelde protocol adviezen gegeven op tal van punten. Ook onze zaalverhuurder stelt eisen welke op 17 augustus nog aangepast zijn.

Het bestuur van BC Raak’m heeft alles zo zorgvuldig mogelijk gewogen. De bepalingen van het RIVM zijn leidend. Toepasselijke, goede adviezen van de bond worden overgenomen. Dit heeft geleid tot het ‘Corona-protocol’ voor onze vereniging. Tot nadere orde is dit voor allen bindend om te volgen. Dat doen we voor ons zelf en voor het welzijn van elkaar.

De basis uitgangspunten:

Centraal staat dat iedereen zijn verantwoording moet nemen, voor zichzelf en voor anderen. Net als in de rest van het dagelijks leven. Dus:

 • We komen niet spelen, trainen of deelnemen aan wedstrijden als we in quarantaine zijn, positief getest zijn op Corona, verdachte klachten hebben of een huisgenoot/gezinslid hebben met het virus en we de laatste 14 dagen nog contact met hem/haar gehad hebben terwijl hij/zij nog klachten had. Zie de actuele check van de rijksoverheid.
 • Indien er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan, gaan we direct naar huis.
 • Als we een positieve testuitslag op Covid-19 hebben gekregen, informeren we de mensen waar we recentelijk mee in contact geweest zijn. Dus ook de medespelers op de club.
 • We komen niet eerder dan 10 minuten voor aanvang in de sportaccomodatie.
 • De 1,5 (m) wordt in acht genomen. Zo veel mogelijk tijdens het spel en zonder uitzonderingen daarbuiten. In de kleedkamer, op de tribune, bij het indelingsbord en in de kantine: 1,5 (m) afstand betrachten.
 • We vermijden lichamelijk contact. Niet kussen/omhelzen bij begroeten en felicitaties enz., geen handen schudden voor- of achteraf, geen high-fives enz.
 • Handen schoonmaken bij binnenkomst in accommodatie, voor en na een speelmoment, voorafgaand aan het aanraken van spullen (paaltjes en netten, indelingsbord, leenrackets).
 • We komen en gaan zo veel mogelijk in onze sportkleding. Indien nodig kan er van de kleedkamers en douches gebruik gemaakt worden. Er wordt dan 1,5 (m) in acht genomen.
 • In de kantine zitten/staan we niet direct naast elkaar maar houden we de 1,5 (m) in acht. De aanwijzingen van de kantine-medewerkers volgen we op.
 • De jeugd begint om 19:55 uur op te ruimen. De velden zijn pas om 20:00 uur beschikbaar voor de volwassenen. Voor zo ver men al voor 20:00 uur aanwezig is; plaatsnemen op de tribune met in acht name van 1,5 (m) afstand. Zodra de jeugd weg is; kunnen de volwassenen de velden op.

Praktische zaken:

Verder is het volgende nog belangrijk:

 • Iedere speelavond zal er een ‘Corona verantwoordelijke’ zijn. Dit wordt verlangd door accommodatie verhuurder BV Sport. De ‘Corona verantwoordelijke’ kan een bestuurslid zijn of een vrijwilliger namens het bestuur. Deze ‘Corona verantwoordelijke’ is aanspreekpunt voor de BV Sport medewerker, ziet toe op een juiste naleving van het protocol en speelt – indien nodig – op omstandigheden in. Op het indelingsbord wordt gemeld wie op die avond dienst doet als ‘Corona verantwoordelijke’.
 • Trainers, vrijwilligers en leden zijn niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van hun sportperiode welkom in de accommodatie.
 • Aan het begin van de avond zetten een beperkt aantal mensen alles klaar. Zij hebben vooraf hun handen schoon gemaakt.
 • Bij binnenkomst melden de volwassen recreanten zich bij de vrijwilliger welke die avond de spelindeling verzorgd. Alleen deze persoon hangt de kaartjes en de indeling op. De speelblokken blijven 15 minuten. De laatste speelronde waarvoor er ingedeeld wordt is die van 21:15 tot 21:30 uur. Neem ook rondom het indelingsbord de 1,5 (m) norm in acht.
 • Iedere groep speelt met de eigen shuttles. De recreantvelden krijgen een mandje met een goede shuttle.
 • Bij ieder veld staat handschoonmaak middel. Voorafgaand aan het spel en voordat de shuttle gepakt wordt, dient iedere speler zijn handen schoon te maken.
 • Iedere speler, speelt alleen met zijn eigen racket. Leen rackets van de club worden schoon uitgeleend. Voor gebruik ervan; handen schoonmaken.
 • Indien EHBO nodig is; wordt dit gedaan met handschoentjes aan en mondkapje op.
 • De vereniging zorgt dat protectie- en handschoonmaakmiddelen aanwezig zijn.
 • Voor opruimen van de velden; handen schoonmaken.

Tot slot:

Het bestuur begrijpt dat leden verschillend kunnen denken over de noodzaak en/of de relevantie van maatregelen. Indien gewenst, kun je het bestuur aanspreken hierover. Het bestuur kan het dan wegen. Dat is beter dan er onderling over te spreken. Onderling moeten we saamhorig zijn en samen borgen dat we er zo zorgvuldig mogelijk mee omgaan. Voor ons zelf en voor het welzijn van anderen. Iedereen die wil komen sporten moet zich vervolgens comfortabel kunnen voelen bij de wijze waarop een ieder er mee om gaat. Dat moet het uitgangspunt zijn en de spirit waarin we het samen doen. Daarbij is het helemaal niet bezwaarlijk om elkaar respectvol erop aan te spreken. We moeten elkaar ondersteunen om het zo goed mogelijk te doen. Dat is de beste borg om komend badmintonseizoen onze sport te kunnen bedrijven.

Het ‘Corona-protocol’ kan inhoudelijk aangepast worden. Door voortschrijdend inzicht en/of omdat richtlijnen van de overheid of bijv. de zaalverhuurder veranderen. Indien dat zo is, zullen we dit aan allen communiceren.