GROU - Zondag 2 oktober stond voor de spelers van BC Raak’m 1 de eerste thuiswedstrijd op het programma.

Na een ruime 7-1 overwinning bij de start van het seizoen bij BC GO, kwamen nu de spelers van LBC 3 uit Leeuwarden op bezoek. Beide teams bleken direct vanaf de start aan elkaar gewaagd. Bij elke partijsoort (dubbel, single en mixed dubbel) werden de punten verdeeld.Janny Hijlkema en Marloes Veenstra wonnen de damesdubbel. Marloes wist eveneens haar wedstrijd in de single en de mixed dubbel met partner Stefan de Haan te winnen. Marco Lautenbach verzorgde het 4e punt met een zege in zijn single. Het lukte teamlid Chris Spring in’t Veld ditmaal niet om een punt te verzilveren.

Maar de Grousters kunnen tevreden zijn met dit gelijkspel. Het team bezet momenteel de tweede plek op de ranglijst. Zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Allotria uit Hasselt.

Grou, 13 februari 2022

20220213 105426

20220213 105447

Grou, 6-2-2022, uitslag 5-3

De badmintonners van BC Raak’m hebben bij de seizoenshervatting winst geboekt op koploper BC GO! De Grousters waren met 5-3 te sterk en wisten met name in het enkelspel de punten naar zich toe te trekken. Door deze overwinning staan ze nu in punten gelijk met de koploper. Het Groninger team heeft echter wel één wedstrijd minder gespeeld. Volgende week spelen de Grousters wederom in De Twine. Dan komt nummer laatst BV BOP op bezoek.


Vlnr. Janny Hijlkema, Marloes Veenstra, Marco Lautenbach en Stefan de Haan

GROU - Zondag 3 oktober stond voor de badmintonners van Raak’m de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was het 3e team van LBC uit Leeuwarden.

De Grousters gingen voortvarend van start door zowel de heren als damesdubbel te winnen. Beide wedstrijden werden in twee sets beslist. In het enkelspel kende Marco Lautenbach namens Raak’m een stroeve start, maar na een verloren eerste set (18-21) rekende hij in de 2e en 3e set (21-7 en 21-10) snel af met de tegenstander van LBC. Ook Sjorske Pont en Janny Hijlkema kenden weinig moeite in het enkelspel. Alleen Stefan de Haan was niet opgewassen tegen de sterk en vlug spelende Leeuwarder.

Aan de zijde van Marloes Veenstra wist Stefan de Haan zich in het mixed dubbelspel te revancheren (21-12 en 21-19). Ook Chris Spring in’t Veld en Sjorske Pont wonnen hun wedstrijd. Hierdoor kwam de eindstand op 7-1 in het voordeel van de Grousters. Het team begon twee weken geleden met een nipte nederlaag (3-5) tegen koploper BC GO! 4. Volgende week zondag reist het team af naar Groningen voor de wedstrijd tegen Novum 1.