Woensdag 29-03-2023 | 17:00-20:00
Door Geert Leijstra

We maakten geen stampij maar kwamen weer langs met de paasei. De deur aan deur verkoop was op woensdag 29 maart na 4 jaar eindelijk weer van de grond gekomen. Vanaf 17:00 gingen we de paden op en de lanen in om de paaseieren aan de deur te verkopen. Met Saskia gingen we dezelfde richting op als Sander Schakelaar maar wel in een Fiat.

Meer over de QR code zoals in het vorige deel was beloofd. In totaal hadden we 4 gelamineerde kaartjes met een QR code. Eén van 1 voor € 3,-, één van 2 voor € 6,-, één van 3 voor € 8,- en één voor een zelf in te vullen bedrag voor als het aankoopbedrag ervan afwijkt. Met de smartphone werd de QR code gescand. Afhankelijk van het aantal en prijs moest de juiste QR code worden gescand. Met de app van jouw bank kon je de scanner aanzetten, scannen en de instructies opvolgen. Het stond razendsnel op de rekening van onze club. Het had ongekend veel voordelen. Het was veilig, je hoeft geen contant geld in huis te hebben, je hoeft het niet meer te storten, geen gedoe met niet gepast wisselgeld en bovenal hygiënisch. Nadeel is dat een storing nooit uit te sluiten is.

Op de Setangel wist Saskia een adres op de hoek waarvan ze wist dat er 3 zakjes voor bewaard moesten worden. Er woonden ook ex-leden van BC Raak'm. Die waren vaak ook trouwe klanten. We waren al vroegtijdig door onze voorraad heen. Dat kwam waarschijnlijk door Saskia's verkooptechniek. Saskia viel meteen met de deur in huis door meteen 3 zakjes te tonen en aan te bieden voor 3 voor € 8,-. Sander was in de buurt dus die haalde nieuwe voorraad op vanuit de sportkantine en daar waren we ook al weer snel doorheen. We konden vervroegd genieten van een kopje koffie in de kantine. Er was sushi gemaakt door een van de leden. Dat zorgt voor wat afwisseling naast de patat. Er waren nog genoeg zakjes paaseieren te koop om nog even in te slaan bij Tjitte en Anneke. De inzet van Tjitte, Anneke en Janneke was ook zeer waardevol voor deze actie. Een soort startmotor voor deze actie. Pasen kan ons maar opwachten met onze paaseieren.