Woensdag 15-02-2023 | 20:00-22:30
Door Geert Leijstra

sint-piter-badmintontoernooi-2023-1

Het in Grou zeer bekende Sint Piter toernooi werd weer georganiseerd zoals we van BC Raak'm gewend waren. Het enige wat vereist was was een racket, sportkleding en een leuk kleinigheidje netjes ingepakt zodat het toernooi nog leuk uit kon pakken.

Elke speler nam het pakje mee om in te zetten. Het pakje viel eerst onder de baan waarop de speler speelde. Daarna kon het pakje op iedere baan terecht komen. De pakjes werden op die manier gehusseld. Het winnende team had voorrang bij het uitkiezen van één van de vier pakjes, daarna het verliezende team. Daarna scheidden de pakjes hun wegen weer. Anneke Huizenga had de regie in handen van het toernooi. Dit keer werden er baannummers uit het zakje getrokken. De cijfers waren tastbaar en niet op een plaatje afgedrukt. Elke cijfer had een andere kleur of motief. De juiste positie van de cijfers konden op het indeelbord teruggevonden worden. Dat was ook handig met de cijfers 6 en 9. Bij 0 en 8 maakt dat weinig verschil. Baan 5 en 6 waren speciale banen. Het hele net was bedekt met blauw plastic. Dat maakt het natuurlijk uitdagender. De shuttles konden uit onverwachte invalshoeken komen. Het beperkte het gezicht(sveld) in ieder geval wel.

sint-piter-badmintontoernooi-2023-2

Er werden 4 wedstrijden gespeeld van een kwartier. Na twee wedstrijden werd er een pauze ingelast om even op adem te komen en daarna weer op te krabbelen voor de laatste 2 wedstrijden. We kregen van Anneke een consumptiemunt. Het cadeau was pas cadeau als het laatste potje gespeeld was. De keuze van het cadeau stond na de laatste ronde vast. In de sporthal mocht iedereen het cadeau(tje) uitpakken. Fabian kreeg een thermometer. Zo'n thermometer kon Aldemar ook wel gebruiken om te kijken of de schoorsteen niet te heet was om er doorheen te zakken. Er kreeg er een een handdoek. Wel handig, want de gelukkige was zijn handdoek vergeten. In de bar kon de consumptiemunt worden ingewisseld voor een drankje, want de kantine is voor elk soort feest in te zetten. Het Sint Piter toernooi is net zo uniek als Sint Piter zelf. Op 9 banen, geen 11. Grou heeft weer een extra traditie, al vergt dat extra conditie. Het ging ook niet om de punten. Als laatste verdwenen alle consumptiemunten in de bar.

sint-piter-badmintontoernooi-2023-3