Slottoernooi - BC Raak'm (Thuis) - de Swiepers (Uit)
Verslag van Geert Leijstra
Woensdag 24-04-2019 | 20:30-23:00

Het slottoernooi was begonnen voordat het slot er de hele zomer op ging. BC Raak'm mocht het uitstrijden met de Swiepers op een vriendschappelijke wijze. Het is een tweedaagse gebeuren want morgen gaan de badmintonners van BC Raak'm naar Akkrum om de tweede helft van het slottoernooi te spelen. Peter Post had het georganiseerd en ook al de poules ingedeeld. De spelers uit een poule gingen tegen de andere poule. Poule A tegen D bijvoorbeeld. De spelers kozen zelf onderling uit met wie en tegen wie ze gingen spelen. Er kan een prijs in de wacht worden gesleept voor de spelers die aan beide dagen deelnemen.
Degene die op een van die dagen deelnam had volgens Peter pech. Peter had als goedmakertje wel een borrelhapje geregeld, ook voor de eendagsvliegen en eendags-swiepers. Buiten begon het te onweren en te regenen. Als donder en bliksem speelde ik. Zo beschreef Saskia het in onze laatste wedstrijd van de avond tegen Alex en Baukje. Na afloop was er in de kantine een borrel samen met de Swiepers. Het was zo warm in de sporthal dat de borrel zelf begon te borrelen.

Slottoernooi2019003 Slottoernooi2019004                                          
Slottoernooi - BC Raak'm (Uit) - de Swiepers (Thuis)
Verslag van Geert Leijstra
Donderdag 25-04-2019 | 20:30-23:00

De badmintonners van Raak'm mochten een kijkje nemen in de keuken van de Swiepers, dan wel in de sportkantine na afloop van het toernooi, inclusief prijsbekendmaking. Er waren 5 banen beschikbaar. De vijfde baan was vrij spelen. Die stonden op een lijn. In de sporthal van Raak'm waren 9 banen verdeeld over drie lijnen. Wat wel scheelde was dat niet alle deelnemers van woensdag ook deelnemen aan het gedeelte op donderdag. De sportaccommodatie wordt beheert door vrijwilligers. De Twine door een commerciële organisatie tegenwoordig. Voor de shuttles hadden de Swiepers wat creatiefs bedacht. Die werden in een beker gedaan en de beker werd aan de lijn tussen het net gehangen. De badmintonstrijd ging verder. Het ging om de punten en dan vooral om de taartpunten. De best spelende poule ontvangt een taart die ze samen op mogen eten. Sander kwam even kijken als betrokken voorzitter.
Tussen 22:00-22:30 was de strijd gestreden. Voor de gezellige prijsuitreiking verzamelden we ons in de sportkantine. Poule A was eerste, D tweede, B derde en D laatste. A mocht de taart opeten. Er bleef voor mij nog een stuk over. Ook voor de verliezers. We gaan nu de zomer tegemoet. De racket mag weer even naar de camping.

Slottoernooi2019002 58442097 2332297703654902 7708886037648375808 n