Het complete verslag van het 40 jarige jubileum staat hier!!

Groepsfoto-klein1001
Foto Media by Amber

Grou, zaterdag 13 april werd het 40 jarige jubileum van de Grouster badmintonclub Raak’m groots gevierd. ’s Ochtends was er voor de jeugdleden een spellencircuit uitgezet met op badmintonvaardigheden gebaseerde spellen, de zogenaamde Yonex Kids games. Als afsluiter werd er gezamenlijk gegeten, kreeg iedereen een medaille en een certificaat mee naar huis en werd er een groepsfoto gemaakt met alle jeugd en volwassen leden van BC Raak’m.

Hierna volgde het middagprogramma voor de volwassenen. Allereerst werd door de sponsorcommissie het nieuwe indeelbord gepresenteerd en hierna nam de voorzitter het woord. Dankwoorden waren er voor alle mensen die BC Raak’m groot maken, alle vrijwilligers die zich elke keer weer belangeloos inzetten voor de club, en voor de jubileumcommissie die speciaal voor het 40 jarige jubileum in het leven is geroepen.  Met het nieuwe indeelbord kunnen we zo weer 40 jaar verder volgens voorzitter Sander Schakelaar.  Hij memoreerde dat er leden van het 1e uur nog altijd actief badminton spelen en dat we er trots op mogen zijn dat we een relatief kleine sport al 40 jaar op prima wijze neer weten te zetten, zowel recreatief als op competitieniveau draaien we goed mee in de regio.

Na de inleiding nam de toernooicommissie het stokje over en werd er uitgelegd hoe het jubileumtoernooi gespeeld zou gaan worden. Het werd een ‘ouderwets’ toernooi met de oude telling. Dit was even wennen want je kunt bij de oude telling alleen in je eigen sevicebeurt punten scoren ipv het rallypoint systeem wat we al weer een aantal jaren spelen. Desalniettemin werd er ontzettend fanatiek voor elke punt gestreden. Er waren twee sterkte klassen ingedeeld, 16 competitiespelers speelden 7 wedstrijden van 15 minuten en waren na afloop helemaal gesloopt. De recreatieve spelers deden het iets rustiger aan met  5 of 6 partijen en een pauze. Na afloop bij de prijsuitreiking ging Maurice er met de 1e prijs vandoor en Chrisstoffel  werd 2de. Bij de recreanten werd Don 1e, Saskia 2e en Bauke won de 3de prijs. Het sportieve deel werd hiermee afgesloten.

’s Avonds werd er in de kantine van Meinga een Chinees buffet genuttigd en volgde er een sportieve pubquiz. De quizmasters Chrisstoffel en Paul kregen de zaal maar moeilijk stil, want fanatiek blijken badmintonners ook bij quizzen te zijn. Het werd een super gezellige avond met erg leuke vragen en antwoorden. BC Raak'm kan terugzien op een prachtige jubileumdag, op naar de 50 jaar!!