Grou, op zondag 28 oktober, na een extra uur 'slaap' ivm de wintertijd, stonden onze 4 weekendteams om 9 uur klaar voor een thuiswedstrijd. Het eerste team speelde tegen BC Drachten 5, een team met jonge spelers maar wat speelden ze super goed. De spelers van BC Raak'm hadden hun handen vol aan het snelle en afwisselende spel van de spelers van Drachten. Na twee dubbels en vier singels was de stand gelijk en moesten de gemengddubbels de doorslag geven. Janny en Chris verloren nipt in twee games (20-22 en 18-21) en ook Marloes en Jitse trokken na 3 games aan het kortste eind (21-12, 18-21 en 14-21), eindstand 3-5 voor BC Drachten 5.

De spelers van J1 konden maar 5 wedstrijden spelen omdat er een speler van HBC De Wadden niet op kwam dagen. Erg jammer natuurlijk maar de wedstrijden die wel doorgingen waren er niet minder leuk om. De damesdubbel was best wel spannend maar ging toch in twee games naar de meiden van BC Raak'm (21-16, 21-12), Sybrand en Inger wonnen beide hun single in twee games maar Avanya had het moeilijker. Een erg spannende strijd van beide meiden resulteerde in een prachtige overwinning in drie games voor Avanya (20-22, 21-18,21-11). Tot slot ging de gemengddubbel in twee games naar BC Raak'm en werd de eindstand 8-0.

Het meidenteam J2 moest vandaag tegen BC Drachten J3 spelen. De dames hebben alles gegeven maar kwamen net te kort. Sjorske speelde haar single tegen Quinten en in drie games wist deze jonge speler van Drachten te winnen. Ook Aletta speelde drie games tegen Carmen, een mooie wedstrijd maar Carmen wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen. Eindstand 0-8.

De drie jongens van J3 die uitkomen in de klasse U13 speelden tegen BC Bahosa J3 waar ze vorig weekend de uitwedstrijd tegen speelden. Vorige week wonnen ze met 5-1 dus de spelers van Bahosa waren op revanche uit. In deze poule worden drie singles en drie dubbels gespeeld zodat er totaal 6 wedstrijdpunten behaald kunnen worden. De jongens spelen goed samen en ze hebben sportief spel en mooie rally's laten zien. Steffen en Wiebe speelden hun dubbel tegen Carlijn en Mayte, de meiden wisten de eerste game te winnen met 18-21 maar in de tweede en derde game wisten de jongens van BC Raak'm zich te herpakken en wonnen met 21-7 en 21-10 wat de eindstand op 6-0 bracht.

Al met al een prachtige badmintonochtend in Grou.
De eerstvolgende thuiswedstrijd staat gepland op zondag 4 november 9.00 uur.

Er zijn foto's gemaakt, klik op onderstaande link:
BC Raak'm 1 - foto's
BC Raak'm J1 -wedstrijdverslag en foto's
BC Raak'm J2 - foto's
BC Raak'm J3 - foto's

BCRaakm281020180015
SLK