Grou-Earnewald: Zaterdag 23-06-2018 | 11:30-18:00
BC Raak'm 'Sportieve After Party'-uitje
Daar was het dan eindelijk. Het uitje georganiseerd door 'The Old Chairmans'. We hadden nu wisselvallig weer. Soms zon, met kans op wat buien. Daar moesten we maar tussendoor zien te varen. Onze verzamelplek was in het Marit Bouwmeester Zeilcentrum. Het uitje was sportief en verzorgd. Op het gebied van de catering hadden we geen kopzorgen. Dat werd keurig geregeld. Met het klimaat konden ze dat helaas niet. Bauke Paassen was even de penningmeester. Er hoefde maar een kleine bijdrage betaald te worden. Dat werd door Bauke geïnd. Maar de schoorsteen hoefde niet te roken, want we hadden een zeilboot genaamd "Drie Gebroeders" en nog een motor. We waren rap vertrokken. Er waren salades. Luxe belegde broodjes. Saskia was met vakantie. De publicatiedatum is dan ook vanaf donderdag 28 juni 2018.
De zon knalde er goed door. Christoffel zei dat hij Elvis aan boord had. En ook wat zonnige muziek. Christoffel deed de afwas half over boord. Peter Jagersma draaide speciaal voor Tamara het Bassie & Adriaan verjaardagslied. Ze was stipt op deze dag jarig. Op zo'n jonge leeftijd moet je dat nog kunnen hebben als je zoiets overkomt.

Chris feliciteert Tamara met haar verjaardag.


12:47 kwamen we op onze bestemming aan. Jesse was onze activiteitenbegeleider. Hij was van de Twirre, het centrum waar je terecht kan voor zeiltochten en ook outdoor-activiteiten. Wij waren getuige van een trouwreportage. Er werden mooie foto's van een kersverse bruid gemaakt.
Wij gingen kruisboog schieten. We mochten 3 keer schieten per beurt. We schoten ze langs de oever naar de schietschijf. Eerst deden we een paar oefenrondes. Jesse noteerde op de schietschijf in iedere kring een puntenwaarde. De roos is 100 punten. Baan 2 had 460 punten. Baan 1 had 390 punten. Baan 4 met linkshandigen had 310 punten. Baan 3 had 260 punten. Dit was nog niet de beslissende ronde. We konden het nog verbeteren. 320 had baan 4 baan 3 had 350 punten baan 2 had 500 punten baan 1 had 410 punten. We gingen ballonschieten. We mochten ze wel zelf opblazen en opblazen door ze lek te schieten. Aan elke schietschijf werden 3 ballonnen vastgemaakt.
Baan 2 als eerste baan alle 3 ballonnen geraakt. Baan 4 als tweede alle drie ballonnen kapot geschoten. Baan 3 als derde en 1 als hekkensluiter.
De partijen 1 en 3 mochten elkaars ballonnen kapot schieten nu, zodat het versneld was afgelopen Zo had iedereen plezier.

Boogschieten, Geert, Bianca, Shermon en Sander.

Hierna gingen we samen op stap op de step. Jesse bracht ons naar de steps. Er waren een paar elektrische steps. We kregen een routekaart mee. Christoffel ging voorop. Het steppen was van begin af aan best zwaar. We gingen langs een paardenkoets. Paul Radder was na nog geen halve kilometer teruggekeerd. Zijn step was te klein. Bauke Paassen riep hem voor de grap na '”ga maar aan het bier'' Al gauw hadden we wind in de rug. En dat was een meevaller. Bij een ijsboerderij hadden we een pauze. We mochten een ijsje met 2 bollen uitkiezen. We stonden in een winkeltje met allerlei streekproducten, en souvenirs. We aten het heerlijk buiten op. De koets van Twirre zeil- en activiteiten-centrum kwam ook al naar deze ijsboerderij. Met een dames-vrijgezellengroep. We gingen verder. Paul Trip en ik hadden per ongeluk van step geruild. We kwamen in een mooi natuurgebied. Shermon vond het op de savanne van Afrika lijken. Ik zei dat je daar niet voor naar Afrika hoeft voor zo'n mooi natuurgebied. Toen hoorde we een knal van hier tot Tokio. Mijn achterband van de step knalde. Een klapband. Een hoge knal! Dat was het. Minke kon het ver achterop wel horen. Er werd naar de Twirre gebeld, maar ze namen niet op eerst. De step zouden ze op komen halen. De achterband klapte bij de grijze molen. We gingen rechtdoor het schelpenpaadje op, een brug op. Shermon was gek van de elektrische step. Hij ging er enthousiast mee 'heen en weer'. Zo heette de pont ook in het Fries vertaald, waarmee we de oversteek maakten naar Eernewoude. We waren met 25 personen. We hadden geen regen en toch nog veel zon. Flink zonnig was het inderdaad.
We waren hier vorig jaar ook met de fiets. Al gauw waren we weer bij de Twirre. De koets kwamen we ook weer tegen van zonet.

Fred en Minke op de step!

We konden weer inschepen. Nu waren er hapjes, met niet te vergeten de drankjes. Er was een zeilboot omgeslagen met twee meiden. Ze krabbelden zelf weer overeind. Freddy praatte met de kapitein van de rondvaartboot. Hij wilde de kapitein wijs maken dat hij Heineken 0.0 had. 
Sander Schakelaar onze voorzitter hield een uitgebreide lezing. Volgend jaar bestaat Raak'm alweer 40 jaar in april. Dat zou nog gevierd worden. Daar werd een jubileumcommissie voor in het leven geroepen. Sander deed dan ook gelijk een oproep wie in de  jubileumcommissie wilden gaan zitten. Paul Radder wilde zich wel beschikbaar stellen, in het bijzonder voor de vloeibare catering. Er zullen vast wel enthousiaste mensen zijn die de functie 'jubileumcommissaris' op zich willen nemen. 
Paul Trip bracht wat kaas en worst rond. Zo waren er afwisselende obers. Een paar jongeren kwamen per kano het skûtsje voorbij. Ze hadden een bluetoothspeaker aan boord. Wij hadden dat ook. Christoffel testte het bereik al uit en Peter bediende het. We voeren lekker rustig weer naar het zeilcentrum. Er werd zelfs een kleine polonaise gehouden bij Kleine jodel jongen van Manke Nelis. Zo kwamen we dankzij kapitein Freddy weer veilig aan wal. Bedankt voor dit schitterende uitje. Wie weet wat Raak'm later weer zal gaan beleven.
Geert Leijstra

Er zijn door Geert leuke foto's gemaakt, klik op deze link!!