Grou, woensdag 25 april werd de laatste speelavond voor de jeugd afgesloten met het slottoernooi. Voor dit toernooi waren ook de jeugdspelers van De Swiepers uit Akkrum uitgenodigd. Er werd in drie poules gespeeld (beginners/gevorderden, gevorderden en competitiespelers). Iedereen speelde twee wedstrijden van twee games en nog een wedstrijd van 1 game en telkens met een andere medespeler en tegenstander. Er werd door iedereen goed zijn best gedaan en er waren dan ook hele spannende partijen bij. Je kon goed zien hoe de jeugd dit jaar in hun ontwikkeling is gegroeid. Na afloop werd de prijsuitreiking in de kantine gehouden. Saskia nam deze avond afscheid als jeugdbegeleidster en kreeg een mooi cadeau en ook de trainers Maurice en Marloes werden even in het zonnetje gezet. De trainers en jeugdbegeleiders maken het elke week weer mogelijk dat er gebadmintond kan worden. Tot slot kregen alle kinderen een leuke attentie mee naar huis. Klik op deze link om gelijk naar de foto's te gaan.

Prijswinnaars:
Poule A (beginners/gevorderden)
1e prijs Ilse Kleinhuis
2e prijs Jelte Hoekstra

Poule B (gevorderden)
1e prijs Aletta Stoelinga
2e prijs Avanya Heida

Poule C (competitie)
1e prijs Sophie Schakelaar
2e prijs Sybrand v.d. MeerOok de volwassenen speelden wederom een gezamenlijk slottoernooi. Op 25 april in Grou en op 26 april in Akkrum werd er in 4 poules afwisselend dubbels en gemengddubbels gespeeld. Gezelligheid stond op deze avonden voorop en dat is zeker gelukt. Ook op sportief vlak werd er goed samengespeeld wat resulteerde in de winst van team B. De gewonnen taart viel goed in de smaak.


Team B: Jeroen, Michel, Jacob, Peter, Patchanee, Baukje.
(Gerrit, Anneke, Tjitte en Bob speelden alleen op de woensdag in dit team)

Klik op lees meer voor het complete verslag van dit slottoernooi!


Verslag Geert Leijstra


BC Raak'm Slottoernooi samen met badmintonvereniging de Swiepers in Grou
Woensdag 25-04-2018 | 20:30-22:30
 
Het badmintonseizoen was weer op de rand van het einde. Er werd door Jikkemien weer een leuk, gezellig slottoernooi georganiseerd. Deze avond in Grou en morgenavond op donderdag in Akkrum waar Raak'm dan te gast is in de sporthal waar De Swiepers hun badminton spelen. Jikkemien had weer A, B, C en D teams opgesteld. A ging bijvoorbeeld tegen D, terwijl C dan tegen B ging. De teams bestonden ieder uit 8 spelers. Er werden telkens dubbel gespeeld. Alle vier teams van acht werden onderverdeeld in groepen van twee. Bij elk nieuw potje kon je een andere speler van je team als medespeler krijgen. Twee van C gingen dan bijvoorbeeld tegen twee van B. Twee spelers van een team speelden altijd tegen een tegenspelende team. De uitslagen werden verzameld. De spelers noteerden ze op een scorestrookje en legden het terug in het bakje dat bij de baan lag, zodat Jikkemien dat kon meewegen in de puntentelling. Er werd drie keer gespeeld. Telkens badmintonden we tegen een ander team. De puntentelling moest volgens het normale scoresysteem (Dus tot 21 met minimaal 2 punten verschil ten opzichte van de tegenstander, of het team dat als eerste de 30 punten had bereikt.) De tweede helft is morgen. Zo konden ze alvast hun krachten sparen en morgenavond bundelen in het dubbelspel.

BC Raak'm Slottoernooi samen met badmintonvereniging de Swiepers in Akkrum
Donderdag 26-04-2018 | 20:30-22:30

De deelnemers van het slottoernooi voor donderdag kwamen massaal naar Akkrum voor de sportieve afsluiting van het badmintonseizoen. Dat was in de Utingeradeelhal op de Spikerboor. Het was buiten wel mooi weer, maar niet warm, dus was het ook niet zo benauwd in de sporthal. Als je actief bezig was, dan was het nog een ander verhaal. Er werden weer zo'n drie badmintonwedstrijden gespeeld. Dat hield 22:30 op, en de banen werden weer opgeruimd. In de kantine van de Utingeradeelhal werd met onder meer een drankje de uitslagen bekend gemaakt. Sander gaf een narede aan het slottoernooi. Ze wilden het markeren met een bloemetje. Peter Post en Jikkemien kregen een tray bloemen. Team B werd kampioen. Die mochten de taart aansnijden. Dat moest meteen op de groepsfoto, maar wel alcoholvrij, dus zonder een biertje in je hand of wat er op lijkt, want dat vond Saskia wat raar staan in het regionale blaadje. Team B was zo sympathiek om het gebak aan anderen uit de delen aan spelers uit andere teams dan B, want alleen kregen ze het ook niet op. Er kwam nog een garnituur uit de frituur op tafel. Maar liefst twee schalen. Er werd nog gezellig nagekletst. Een fijne zomer gewenst.