Leeuwarden, woensdag 7 februari werd alweer het 4e Gemeente Leeuwarden badmintontoernooi voor basissscholen (groep 7/8) gespeeld. De Leeuwarder Badminton Club (LBC), BC Raak’m uit Grou en BC Stiens organiseerden voorafgaand aan dit toernooi speciale badmintonlessen voor kinderen die aan dit toernooi mee wilden doen. Totaal deden er 56 kinderen mee van 6 verschillende scholen uit de Gemeente Leeuwarden. Er werd in koppels gespeeld, in een koppel mocht maar 1 speler lid van een badmintonvereniging zijn zodat de koppels vrij gelijkwaardig waren. Elk koppel speelde vier wedstrijden van 10 minuten. Daarna mochten de beste acht koppels de kwartfinales spelen, de vier beste koppels de halve finales en uiteindelijk stonden de twee beste koppels in de finale tegenover elkaar. Ook was er nog een wedstrijd om de derde plaats.
Klik snel op lees meer................ voor het complete verslag en de foto's!!!


Tussendoor was er tijd om mee te doen met de kidsgames, dit zijn spellen die op badmintonvaardigheden zijn gebaseerd. Er waren 10 hoofdprijzen te winnen en voor alle kinderen ook nog een leuke attentie beschikbaar gesteld door Badminton Nederland.
Poiesz-supermarkten stelde een krat vol lekkere appels beschikbaar en dat liet iedereen zich goed smaken.

De finalewedstrijden werden zeer spannend, met heel veel strijd en inzet werd er gestreden om de prijzen. Uiteindelijk waren het Wiebe Bouma en Jelmer Castelein die de 1e prijs wonnen, Dana Bijlsma en Damon Heijblom werden heel verdienstelijk 2e en Remco Velstra en Bauke Hallema en Boyen de Boer en Luca Koster werden 3e.
Tot slot kon er nog een scholenbokaal gewonnen worden voor de meest behaalde punten en dit jaar ging de bokaal naar OBS De Twa Fisken uit Grou. Alle kinderen kregen een herinneringsvaantje aan dit 4e Gemeente Leeuwarden Badminton Toernooi. Mede dankzij de vele vrijwilligers werd het een geslaagde middag. Het was een prachtige, gezellige en vooral sportieve middag in de hal van het Friesland College aan de Julianalaan in Leeuwarden.

Uitslag:
1e prijs Wiebe Bouma en Jelmer Castelein (OBS De Twa Fisken)
2e prijs Dana Bijlsma en Damon Heijblom (Het Palet)
3e prijs Remco Velstra en Bauke Hallema (OBS De Twa Fisken) , Boyen de Boer en Luca Koster (OBS De Jint Stiens)

Uitslag kidsgames:
1e prijs Lysan Wentzel 31 punten
2e prijs Luca Koster 29 punten
3e prijs Jelita Sixma 27 punten

Scholenbokaal is gewonnen door OBS De Twa Fisken uit Grou.

Klik op deze link voor de foto's